Lidmaatschap

Om gebruik te kunnen maken van de Wijkbus moet u lid zijn van de Wijkbus Hoogvliet-Pernis. Dit is erg eenvoudig, namelijk door het invullen van het inschrijfformulier of te bellen met 010 760 22 33. Dit formulier kunt u ook via het contactformulier, per brief of telefonisch aanvragen. U stuurt uw aanmelding in een envelop naar antwoordnummer 541, 3190 VD Hoogvliet-Rt. En postzegel is niet nodig. Vervolgens schrijven wij u in als lid van de Wijkbus.

De gemeente Rotterdam heeft voor alle wijkbussen de tarieven voor zowel contributie als ritprijs vanaf 1 januari 2022 als volgt vastgesteld:

De contributie bedraagt dan € 16,50 per jaar. Echtparen betalen € 25,75 per jaar.

Voorwaarde is dat de contributie jaarlijks automatisch van uw bankrekening mag worden afgeschreven. Indien u liever een nota ontvangt dan betaalt u € 5,- administratiekosten en betaalt u dus € 21,70 resp. € 30,75 voor een lidmaatschap. De jaarcontributie wordt naar rato berekend over het lopende kwartaal en de in het jaar nog komende kwartalen.

Prijzen

De ritprijs per persoon bedraagt € 1,35 per rit binnen Hoogvliet en Pernis. U mag uw vaste begeleid(st)er meenemen. Ook hij/zij betaalt slechts € 1,35 per rit.

Voor ritten naar alle ziekenhuizen in Rotterdam en/of Spijkenisse hanteren we andere prijzen, welke bij reservering doorgegeven worden.